enrique lynch

Enrique Lynch és professor titular de la Universitat de Barcelona i director del Departament d’Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura. Es va llicenciar en filosofia a la Universitat de Buenos Aires i va obtenir el grau de doctor en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va cursar també estudis de postgrau a la Universitat de París I, Panthéon-Sorbonne.

El Prof. Lynch és col·laborador habitual de la premsa espanyola i d’Amèrica Llatina i els seus articles han aparegut, entre altres, en les següents revistes: El Viejo Topo, Enrahonar, Camp de l’Arpa, La Vanguardia, El País, Cuadernos Hispanoamericanos, La Nación, Cuadernos del Norte, Revista de Occidente, Saber, Descartes, Reüll, Quaderns, El Independiente, Grial, Claves de Razón Práctica, Ínsula, Letra Internacional, Diogène, E.R., Lateral, Clarín, Mania, Ajoblanco, Die Hören, Sileno, El Correo de la Unesco, Tres puntos, Anàlisi, ABC, Letras Libres, Reforma, Desobra, Caja Negra, etc.

Ha dictat cursos i conferències en nombroses universitats i instituts de recerca d’Europa, Espanya i Amèrica Llatina. Ha traduït també més de vint títols de filosofia contemporània i dirigit col·leccions d’assaig i filosofia a les editorials Gedisa, Destino i Muchnik Editors de Barcelona. És editor de les revista digital Las Nubes i membre del consell de redacció de la revista Estudios Nietzsche, de la Universitat de Málaga. Les seva recerca aborda qüestions d’estètica i teoria de la literatura, retòrica i filosofia contemporània.

Ha publicat els següents llibres:

  • (2006). Filosofía y/o literatura: Identidad y/o diferencia: lecciones impartidas dentro del programa “Arte y cultura en las sociedades del siglo XXI”. Pamplona: Universidad Pública de Navarra.
  • (2003). In-moral: Historia, identidad, literatura. Madrid: Fondo de Cultura Económica de España.
  • (2000). La televisión: El espejo del reino. Barcelona: Plaza & Janes.
  • (1999). Sobre la belleza. Madrid: Anaya.
  • (1997). Prosa y circunstancia. Barcelona: Anagrama.
  • (1993). Dioniso dormido sobre un tigre: A través de Nietzsche y su teoría del lenguaje. Barcelona: Ediciones Destino.
  • (1990). El merodeador: Tentativas sobre filosofía y literatura. Barcelona: Anagrama.
  • (1987). La lección de Sheherezade: Filosofía y narración. Barcelona: Anagrama i en segona edició corregida i augmentada: Mèxic: Ariel, 1995.
  • (1987). Hobbes. Barcelona: Península.